Spring naar de inhoud

Toneelarrangement voor blinden en slechtzienden 23 augustus 2008

Het Schild, centrum voor visueel gehandicapte ouderen te Wolfheze biedt ook in 2008 in samenwerking met het Shakespearetheater in het Drentse Diever, een speciaal arrangement voor blinden en slechtzienden. 

Het Shakespearetheater speelt al ruim 60 jaar ieder jaar een stuk van Shakespeare in het eigen openluchttheater, dat plaats biedt aan ruim 1.000 personen.

Dit jaar wordt “Macbeth” gespeeld, een spannend verhaal over een man die het lot een handje wil helpen om koning van Schotland te worden. En het gaat hem nog lukken ook, maar hoelang moet je met moorden doorgaan om weer zorgeloos te kunnen slapen? Kortom, een stuk over machtswellust en daadkracht, maar ook over vertwijfeling en angst.  

Bij Het Schild komt in de loop van het jaar informatie over de voorstellingen, kaartverkoop, etc beschikbaar in braille, grootletter en in gesproken vorm op cd. Op verzoek stuurt Het Schild t.z.t. kostenloos de informatie in de gewenste leesvorm aan mensen met een visuele beperking toe. 

Arrangement

Het arrangement geldt voor de matinee van 14.30 uur op zaterdag 23 augustus a.s. U krijgt voorafgaand aan de voorstelling, in het theater een inleiding van regisseur Jack Nieborg. Hij geeft uitleg over de visuele aspecten van de voorstelling en vertelt hoe het toneel en het decor eruit zien, welke geluiden zijn te horen, welke symbolen en kleuren worden gebruikt, welke visuele vondsten er zijn, etc, etc. Vervolgens kunt u onder begeleiding het toneel verkennen.

Tijdens een eenvoudige lunch, die onderdeel is van het arrangement, wordt u in de gelegenheid gesteld om de kostuums van de spelers te voelen en kennis te maken met hun stemmen.

Op deze wijze kunt u zich een goed beeld vormen van de voorstelling.

In het kader van het arrangement is in het theater begeleiding aanwezig voor mensen met een visuele beperking.  

U kunt met eigen vervoer naar het theater gaan en deelnemen aan het arrangement.  Maar u kunt ook gebruik maken van vervoer per touringcar, die de volgende opstapplaatsen heeft: NS station Arnhem (Noordzijde), Het Schild in Wolfheze, NS station Zwolle (Zuidzijde) en NS station Meppel.  

Kosten

U betaalt het kaartje van € 10,– voor de voorstelling. Het arrangement is gratis.

Een plaats in de bus kost €10,– per persoon per retour vanaf Arnhem en Wolfheze, €7,50 vanaf Zwolle en € 5,– vanaf Meppel. 

Deelname aan het arrangement, ook als u niet met de bus meegaat, kan alleen na telefonische aanmelding bij Het Schild tot uiterlijk 8 augustus a.s. Na opgave dient uw betaling vóór 21 augustus bij Het Schild binnen te zijn. U kunt het totaalbedrag overmaken op banknummer 35.50.06.499 t.n.v. Het Schild,
Wolfheze o.v.v. toneelarrangement.  Informatie en opgave: Het Schild, tel 026 482 11 77

Zie ook: http://www.Shakespearetheaterdiever.nl

Bron:
http://www.hetschild.nl/

Over de auteur

Petra van Driel

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees