Spring naar de inhoud

Ruimbaan voor WiFi fiets

Yuri Gitman heeft een nieuwe mobiele vorm van wireless hot spot ontworpen. Het is een Magische Fiets die gewone fietsen verandert in WiFi hotspots.

Het eindproduct bestaat uit fietsen die gratis Wifi connectiviteit uitzenden naar hun omgeving. De technologie hierachter is niet erg ingewikkeld. De Magische Fiets is gewoon een creatieve configuratie of herconfiguratie van ruimschoots verkrijgbare computer-, fiets-, en WiFi onderdelen. WiFi antennes geplaatst op het frame van de fiets voeren naar een laptop die is ondergebracht in een speciaal uitgeruste zijfietstas. De in de fiets geïntegreerde laptop is geconfigureerd als een draadloze signaalversterker en hotspot. De fiets ontvangt zijn up-link verbinding via een mobiel netwerk of via veraf gelegen WiFi hotspots met behulp van zijn antennes. Met deze up-link verbinding, afkomstig van één van de verschillende bronnen, is de fiets in staat om zijn eigen internet verbinding op te zetten.

Een Magische Fietshotspot werkt net als gebruikelijke hotspots, en is in staat om 250 gebruikers in een straal van 30 meter in een gebouw, of 100 meter in de open lucht van internet te voorzien, hoewel zijn antennes de nauwkeurigheid en het bereik van de hotspot kunnen vergroten. Een groep van fietsen kan het signaal herhalen of het langs een reeks van dergelijke draadloze fietsen sturen. Dat betekent dat zo’n groep van fietsen zich als een digitaal pad door metro stations en over heuveltoppen kan slingeren, om op die manier een internet verbinding te bieden aan marginale maar wel belangrijke groepen en op plaatsen die door de traditionele telecommunicatie industrie zijn overgeslagen.

Er kan nu een basis draadloze infrastructuur worden gevormd, die bruikbaar is voor iedere plaats die fietsend te bereiken is.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.magicbike.net/

Bron: MobileMag

Bron:
BlinfoMail juni 2004

Over de auteur

Petra van Driel

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees