Spring naar de inhoud

Blinde kan niet zonder

Geleidehond Ozzy heeft de petitie “Help Hulphonden” aangeboden aan de leden van de vaste kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), omdat hij zijn baas Ruud graag overal en altijd wil kunnen vergezellen wanneer deze hem nodig heeft.

Omdat geleidehonden nog geen eigen websites kunnen bouwen en beheren, maar vooral omdat ze niet met iedereen door een deur willen kunnen, enkel met hun baas is voor hen ruimschoots voldoende, startte Ozzy’s baas Ruud de actie “Help Hulphonden”. Het succes van de actie, verbeterde wetgeving voor de toegang van geleide- en hulphonden die een baas met een functiebeperking 24 uur per dag willen helpen, moet nog blijken. Hoewel, de nodige publiciteit en meer dan 5000 handtekeningen betekent een flink stuk bewustwording bij het grote publiek. Het uitbrengen van een extra nummer van de Viziris Berichtenservice echter is het kersje op de taart. Want na al het werk van Ozzy en Ruud, brengt een echte belangenbehartiger het persberichtje naar buiten.

Dat blinden en slechtzienden echt iemand nodig hebben die hun belangen behartigt, blijkt duidelijk na lezing van diverse nummers van deze Berichtenservice.

“Viziris volgt beleid nieuwe Kabinet actief”
en
“Inspirerende brainstorm bij VWS over ‘betere hulpmiddelenzorg'”
Berichtenservice viziris 17 april 2007

“Viziris heeft overlegd met Translink over de invoering van de OV-chipkaart. ”
Berichtenservice viziris 29 maart 2007

“Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang levert bijdrage aan persbericht SNS bank over sprekende digipas”
Berichtenservice Viziris 1 maart 2006

Misschien zijn er heel af en toe best situaties te bedenken, waar Ozzy Ruud niet zal kunnen of mogen vergezellen. En misschien zijn er ook situaties denkbaar, waar Ozzy in de Tweede Kamer wel wat hulp kan gebruiken. Maar toch, Ozzy! Jullie combinatie is geslaagd. Ruud bedenkt de route en jij wijst de weg en dat zonder subsidies of salaris. Een aai, een brokje en een baasje dat prima uit kan leggen waar hij jou voor nodig heeft, strekken jou en vele anderen kennelijk ruimschoots tot voldoening. Je bent een prima behartiger van de belangen van je baas. Of blijf je misschien liever gewoon geleidehond?

Over de auteur

Petra van Driel

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees