Spring naar de inhoud

Ooglijn Pc-Hulp nu ook met hulp op afstand

Zaterdag 16 februari vond een helpersdag van de Ooglijn Pc-Hulp plaats. 16 (deels nieuwe) helpers werden bekwaamd in het oplossen van computerproblemen op een pc met een schermlezer. Zo probeerden zij zonder muis Microsoft Word te openen, een kort document te schrijven, een woord vet te maken, het document op te slaan en weer te heropenen. Sommigen slaagden daar met enige hulp in. Ook werd hen de eerste beginselen van het gebruik van een leesregel, spraak en vergroting getoond. De helpers worden niet geacht zonder helpdesk schermlezerproblemen op te lossen, maar enig begrip is wel gewenst.

Nieuw was de introductie van de mogelijkheid van hulp op afstand, met het programma Teamviewer, www.teamviewer.com . De klant moet een klein programmaatje installeren door een paar keer op de Verder knop te klikken. Daarna start deze het programma vanuit het Start Menu en geeft telefonisch aan de helper een code door die achter de cursor staat. Daarna kan de helper de pc overnemen. Het programma werkt zeer snel en schermlezers blijven werken. Er is geen probleem met routers, omdat het programma werkt via de website van Teamviewer.

Als de coördinator denkt dat het zinvol is om een probleem eerst te analyseren of op afstand op te lossen zal de helper vragen of u (of iemand in uw omgeving) dit programmaatje kan installeren. Dit biedt visueel gehandicapte deelnemers van Ooglijn Pc-Hulp de mogelijkheid om eenvoudige vragen en problemen op te laten lossen.

Nogmaals willen we benadrukken, dat het niet meer nodig is om lid te worden van Seniorweb. Lid zijn van een lidorganisatie van Viziris is voldoende.

Hebt u een computerprobleem en komt u er met uw omgeving niet uit, vraag dan Ooglijn Pc-Hulp om hulp. Bel of mail de Ooglijn.

Bron:
Berichtenservice Viziris, voorheen Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang Nummer 4, 21 februari 2008

Over de auteur

Viziris Voorheen Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees