Spring naar de inhoud

Persbericht: Grootste webshop luisterboeken opent virtuele deuren

Amsterdam/Rijswijk/Grave – op maandag 17 september 2007 opent www.Lecticus.nl de virtuele deuren van haar internetwinkel. Deze webshop is een onderdeel van Dedicon, de grootste producent van luisterboeken, -kranten en -tijdschriften. Oorspronkelijk produceerde Dedicon enkel voor mensen met een leeshandicap, maar door de toenemende vraag naar luisterboeken is een gedeelte van de collectie nu voor iedereen beschikbaar.

“Dedicon BV is een dochteronderneming van stichting Dedicon,” zegt Frans Veldman directeur Dedicon BV. “Stichting Dedicon produceert al bijna 50 jaar aangepaste lectuur voor mensen met een leeshandicap. Luisterboeken winnen echter ook in de reguliere markt aan populariteit en daarom heeft Dedicon een BV opgericht om ook een collectie luisterboeken open te kunnen stellen voor niet leesgehandicapte klanten. We kunnen na overleg met de uitgevers nu ruim 300 titels als download beschikbaar stellen en deze collectie zal snel groeien.”

“Voorheen was het zo dat een gesproken boek meteen met blinden en slechtzienden werd geassocieerd,” vervolgt Veldman. “Maar tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen dat luisteren naar een goed voorgelezen luisterboek een bijzonder ontspannende bezigheid is. Vandaar dat Dedicon BV in overleg met uitgevers de webshop Lecticus.nl online heeft geopend. Men kan hier luisterboeken downloaden en beluisteren via de computer, I-pod of bijvoorbeeld als MP3 in de auto, in bad, bed of lekker in de tuin. Via de website Lecticus.nl is ook een speciale Lecticus luisterspeler te koop inclusief luisterboek naar keuze.

Eventuele opbrengsten van Lecticus.nl komen ten goede aan de dienstverlening voor mensen met een leeshandicap. Veldman zegt: “Vanuit de overheid is er subsidie beschikbaar om kranten, tijdschriften, boeken en studie en vaklectuur om te zetten naar andere leesvormen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie. Door extra inkomsten te genereren via Lecticus.nl kunnen we nog meer lectuur toegankelijk maken voor de groep mensen met een leeshandicap.” Voor leesgehandicapten zijn op dit moment naast de 50.000 luisterboeken ook ruim 300 kranten en tijdschriften en een grote collectie studieboeken als luisterversie beschikbaar. Een kleinere collectie lectuur is beschikbaar in braille en als vergroting.

Meer weten over Lecticus en het groeiende aanbod luisterboeken? Bezoek dan de online luisterwinkel op www.lecticus.nl. Op www.dedicon.nl kunt u meer informatie vinden voor lectuur en informatie voor mensen met een leeshandicap.

Bron:
Dedicon, voorheen FNB

Over de auteur

Dedicon voorheen FNB

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees