Spring naar de inhoud

net verschenen kinderboek Het vogelmeisje

Buiten huilt de wind en binnen in de winkel van Stichting Beleyes genieten we van de week van het luisterboek. Het net verschenen kinderboek, “Het vogelmeisje” verdient daarom wel wat extra aandacht.
Op een nevelige herfstdag zwerft een jongen in een roeiboot over één van de plassen bij het dorp van pake en beppe, zijn Friese opa en oma. Hij ontmoet er op een eilandje een meisje dat daar met haar kano is gestrand. Het meisje blijkt veel van vogels af te weten. Ze kent hun gedrag en hun naam. Ze praat met deze dieren, schrijft hen soms en komt altijd voor hen op. En met één vogel, het roodborstje Tikkie, is het meisje zelfs bevriend. Geboeid luistert de jongen naar de verhalen van het meisje. ’s Avonds, bij pake en beppe thuis, droomt hij over vogels en…. over het vogelmeisje.

Na het succes van “Oma’s Atlas”, over de zwerftocht van een houten klok-ornament, is dit alweer het tweede kinderboek van de schrijver Watze Jan de Vries.

Het boek verschijnt tegelijkertijd in zwartdruk (ISBN 9789078453031) en als luisterboek (ISBN 9789078453024) en is op aanvraag ook in braille verkrijgbaar.

De prijs is in alle gevallen € 11,95.

Zowel “Oma’s Atlas” (ISBN 9789078453017) als “het Vogelmeisje” zijn uitgegeven door stichting Beleyes te Amsterdam.

Stichting Beleyes wil de integratie van blinden en slechtzienden bevorderen en doet dit onder meer door het Nederlandse publiek in contact te brengen met de vele talenten van blinden en slechtzienden en door het drijven van een winkel waar men hulpmiddelen en cadeau-artikelen voor visueel gehandicapten kan kopen.

Bron:
Stichting Beleyes

Over de auteur

Stichting Beleyes

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees