Spring naar de inhoud

Verstrekking onderwijsvoorzieningen blijft bij UWV

Het ministerie van OCW wordt vanaf 1 januari 2009 verantwoordelijk voor de verstrekking van onderwijsvoorzieningen, maar de uitvoering blijft bij het UWV.

Er zijn leerlingen die hulpmiddelen nodig hebben om het onderwijs goed te kunnen volgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om vervoersvoorzieningen (alleen in het beroepsonderwijs), doventolken, computers en accessoires, aangepast schoolmeubilair en andere voorzieningen.

Tot nu toe is het ministerie van Sociale Zaken (SZW) verantwoordelijk voor deze voorzieningen en het UWV verstrekt ze. Omdat het ministerie van SZW vindt dat onderwijsvoorzieningen bij het ministerie van Onderwijs (OCW) thuishoren, is er sinds 2004 gepraat over overheveling.
Men vond dat de uitvoering niet bij het UWV kon blijven als OCW verantwoordelijk werd. De minister van OCW wilde dat de gemeenten dit gingen doen. De CG-Raad was hier tegen. De CG-Raad is bang voor rechtsongelijkheid en verlies van deskundigheid.

Na jarenlang praten in de Tweede Kamer en lobbyen door de CG-Raad is er nu eindelijk een besluit genomen. Dat houdt in dat het ministerie van OCW verantwoordelijk wordt, maar dat uitvoering bij UWV blijft! Deze verandering moet ingaan op 1 januari 2009, maar als het goed is merken de gebruikers hier helemaal niets van. En dat was nou precies de bedoeling!

Bron:
CG-Raad

Over de auteur

Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees