Spring naar de inhoud

Persbericht: Prinses Laurentien en nijntje leren kinderen onbeperkt lezen

Den Haag/Amsterdam, 27 november 2007 – H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden zal op 3 december a.s. het eerste exemplaar in ontvangst nemen van deel één in de serie Onbeperkt Lezen, een bijzondere reeks doe-, voel- én luisterboeken die voor alle kinderen – met of zonder leeshandicap – te lezen is.

De Prinses, Beschermvrouwe van NLBB Vereniging van Leesgehandicapten, heeft haar medewerking verleend aan de totstandkoming van dit eerste boek, de wereld van nijntje. Zo heeft zij ondermeer de 12 verhaaltjes voorgelezen die op de cd staan. In het boek zelf is ook nog veel te beleven. Alle lijntekeningen zijn voelbaar en de teksten eveneens. Er zijn verschillende materialen gebruikt om Dick Bruna’s tekeningen tot leven te brengen. Het braillealfabet is afgebeeld en wordt zo een spannend geheimschrift. Kortom, een boek waar ook de wat grotere kinderen veel plezier aan zullen beleven.

De uitgave is een samenwerking tussen NLBB Vereniging van Leesgehandicapten en Uitgeverij Rubinstein, met dank aan Mercis en Dick Bruna. De Rabobank Foundation schenkt ruim 6.000 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Nederland een gratis exemplaar.

Bron:
Loket aangepast lezen

Over de auteur

Loket aangepast lezen

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees