Spring naar de inhoud

‘Ik ben Marlies’ wint Meer plezier – Minder papier – prijs

Utrecht, 4 december 2007 – De DVD ‘Hallo ik ben Marlies’ van de Stichting Overleg Gehandicapten Amsterdam (SGOA) heeft de Meer plezier – Minder papier prijs 2007 gewonnen. Met deze DVD promoot SGOA een geplande website over de toegankelijkheid van Amsterdamse hotels en musea. SGOA laat zien dat een DVD een effectief middel is voor bewustwording en lobby. De prijs is op 3 december namens Programma Versterking CliëntenPositie (Programma VCP) door jurylid Henk Kamphuis in Den Bosch uitgereikt.

De DVD ‘Hallo ik en Marlies’ is een goed uitgewerkt project. Op een vernieuwende manier – een DVD in plaats van pakken papier – werkt SGOA aan nieuwe manieren om overheid en politiek te benaderen. SGOA laat zien hoe moeilijk het is aan informatie te komen over toegankelijkheid van musea, hotels en andere zaken waar toeristen behoefte aan hebben. Het initiatief is makkelijk door andere gehandicaptenorganisaties na te volgen.

De Meer plezier – Minder papier – prijs wordt georganiseerd door Programma Versterking CliëntenPositie (Programma VCP). Doel is het leuker maken voor mensen met handicaps en chronische ziekten om voor hun belangen op te komen.
De juryleden Alexander Pechtold (D66), Gijs Wanders (ex-NOS-journaal), Gerdien Hijink (Zwolse Gehandicapten Raad, winnaar 2006) en Henk Kamphuis (Welstede, Ede) constateerden dat men in Amsterdam aan alle voorwaarden voor de prijs voldoet.

In 2007 zijn er negen inzendingen ontvangen. Inzendingen die elk voor zich in aanmerking komen om winnaar van de Meer plezier – Minder papier – prijs te worden. Een eervolle vermelding gaat naar Mirjam Hunze uit Lunteren. Zij organiseerde een eigen woning voor haar zoon, die een verstandelijke beperking heeft, aan de woning van Hunze vast. De jury vond dit een idee dat speciale aandacht verdient.

De prijs is uitgereikt op maandagavond 3 december – Disability Day, de Europese dag van mensen met een handicap – in Den Bosch aan het Theater aan de Parade. De uitreiking vond plaats tijdens een muzikale avond georganiseerdoor het Gehandicapten Platform ’s-Hertogenbosch.

Programma Versterking CliëntenPositie (Programma VCP) stimuleert op lokaal niveau de belangenbehartiging van mensen met een handicap of chronische ziekte. Programma VCP is een initiatief van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en de ouderverenigingen van mensen met verstandelijke beperkingen.

Over de auteur

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door -
Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees