Spring naar de inhoud

Openbaar vervoer sneller toegankelijk

In 2030 moet 70{09e4daa44e950036c0f8cf0fe6a5fe6446b8396018165926e61b4cef04c98ed5} van de stations toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. De CG-Raad heeft steeds gezegd dat het sneller kan en moet. Minister Eurlings wil nu ook een snellere uitvoering, blijkt uit een onlangs gehouden Kamerdebat.

De toegankelijkheid van stations wordt tot 2030 in fases verbeterd. Dat is vastgelegd in het Implementatieplan Toegankelijkheid van spoorwegbeheerder ProRail en de NS. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat nu onderzoeken hoe de uitvoering van dit plan kan worden versneld. Hij beloofde zelf alvast 20 miljoen euro extra voor toegankelijke stations in deze kabinetsperiode.

Vergrijzing

De minister noemde een toegankelijk spoor heel belangrijk. Hij zei daarom niet alleen te willen bekijken of “we in deze kabinetsperiode kunnen versnellen, maar ook of we ervoor kunnen zorgen dat in komende periodes meer gebeurt dan tot nu toe is gepland”. Hij zegde toe er uitgebreid op terug te komen in het volgende spoordebat.

Uitwerking

Met de toezegging van de minister wordt gehoor gegeven aan een belangrijke wens van de CG-Raad. De CG-Raad zal in de komende gesprekken met Verkeer en Waterstaat, NS en ProRail aandringen op een snelle en concrete uitwerking van deze toezegging.

Bron:
CG-Raad

Over de auteur

Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 2 andere abonnees