Spring naar de inhoud

Over ons

Een onafhankelijke en kritische kijk op nieuws en informatie voor blinden en slechtzienden. Dat was wat wij misten toen we elkaar in het najaar van 2018 voor het eerst spraken. Daarom ontstond bij ons beiden het idee voor deze website: Oog voor Nieuws.  

Wij zijn Jan Feenstra en Petra Nieuwenhuis. Jan heeft zich, naast zijn carrière als PR- & Communicatiemanager bij Nederlands grootste zuivelconcern, vele jaren ingezet voor de belangen van blinden en slechtzienden. Zo was hij de mede-oprichter en hoofdredacteur van het eerste, toen nog onafhankelijke, luistermagazine voor blinden en slechtzienden. In de eerste jaren van het bestaan, telde dit blad zo’n vijfduizend betalende abonnees en mocht het zich verheugen in een onafhankelijke en zeer gedreven redactie. Kortom, een helder en nieuw geluid. Op het gebied van vakliteratuur was Jan mede-auteur van de boeken “Nooit meer verbaasd over je baas” en “Het innerlijk kompas”, uitgegeven in respectievelijk 1997 en 2005. Verder schreef hij de autobiografische roman “Schrikbeeld”, uitgegeven in 2009. 

Petra Nieuwenhuis-van Driel was, zij het in een latere periode en veel korter dan Jan, werkzaam bij het eerder genoemde luistermagazine, dat inmiddels onder de verantwoordelijkheid van een ziende hoofdredactie viel. Daarna was zij echter vooral met veel plezier de inspirerende mederedacteur van BlinfoMail, de nieuwsbrief van Blinfotec. Dit was een informatiebron met hoofdzakelijk tech-nieuws voor mensen met een leeshandicap, die uitgroeide tot een onafhankelijk nieuwsmedium, waaraan het op dat moment ontbrak. Gedurende enkele jaren verschenen de artikelen uit BlinfoMail ook op de website Challenge-Media. Omdat we geloven dat het verleden een goede bron van informatie kan zijn, vind je de artikelen zoals die op Challenge-Media werden gepubliceerd, terug in het archief.

Oog voor Nieuws: een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie!

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Recente artikelen

Rubrieken

Over Oog voor Nieuws

Oog voor Nieuws: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees